ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
«Η έξυπνη τεχνολογία στη Σαντορίνη με νέα smart μηχανήματα στην Δ.Ε.Υ.Α.Θ.»
08/11/2021

Με νέα υπερσύγχρονα «έξυπνα» μηχανήματα (SMART) αντλίες λυμάτων και ύδρευσης προμηθεύεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θήρας.

Πρόκειται για τα πρώτα τέτοιου είδους μηχανήματα που φτάνουν στην Ελλάδα ξεκινώντας τη λειτουργία τους από τη Σαντορίνη που βρίσκεται το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο υδροληψίας θαλασσινού νερού για τις ανάγκες της αφαλάτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που είναι το μεγαλύτερο έργο στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αφαλάτωσης στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Μανόλης Ορφανός μαζί με το μέλος του Δ.Σ. κ. Συκινιώτη Γιάννη τον Γενικό Διευθυντή κ. Μάινα Νικόλαο και τον Αναπληρωτή Τεχνικό Διευθυντή κ. Ζαφειρόπουλο Κώστα,  επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της WILO  στη Γερμανία  που κατασκευάζονται τα έξυπνα αυτά μηχανήματα για να τα παραλάβουν.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Μανόλης Ορφανός μετά την παραλαβή των υπερσύγχρονων μηχανημάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Σαντορίνη, η Θηρασία και ειδικά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης εισέρχονται  στη νέα εποχή  στην πράσινη και έξυπνη τεχνολογία. Παραλαμβάνουμε τα πιο σύγχρονα αντλιοστάσια λυμάτων και ύδρευσης που θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα  καθώς και το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο Υδροληψίας Θαλασσινού νερού.

Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και  μετά από όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαφανείς διαδικασίες να αποκτήσουμε τα πρώτα υπερσύγχρονα μηχανήματα που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, κυρίως όμως τους απλούς συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για την μετάβαση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και ολόκληρων των νησιών μας στις νέες αυτοματοποιημένες τεχνολογίες που έχουν ανάγκη το νησιά μας αλλά και ολόκληρη η χώρα.

Τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Μανόλης Ορφανός

Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Θ.