ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
Νέο σύστημα διαχείρισης και τηλε-εποπτείας του υδρευτικού δικτύου Θήρας
12/12/2019

Υπεγράφη η σύμβαση από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ.»

Μια πολύ σημαντική σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και τηλε-εποπτείας του υδρευτικού δικτύου του Δήμου Θήρας υπεγράφη από την ηγεσία  της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας με την εξειδικευμένη στην διαχείριση νερού εταιρία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. 

Σκοπός αυτού του συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει 101 εγκαταστάσεις τοπικών σταθμών σε θέσεις του δικτύου ύδρευσης, είναι: 

  • Η άμεση παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης και του ισοζυγίου του  νερού,
  • Η ρύθμιση της πίεσης των δικτύων ύδρευσης,
  • Η μείωση των διαρροών,
  • Η παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και
  • Η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και διανομής νερού.

Με αυτό το σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης οι μηχανικοί και οι τεχνικοί θα μπορούν να πετύχουν την βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος που ελέγχει η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Θήρας. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τους καταναλωτές;

  • Ότι η ΔΕΥΑΘ εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες νερού ανά πάσα στιγμή, ακόμη και κατά την τουριστική περίοδο.
  • Ότι εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα νερού μέσω της συνεχούς παρακολούθησης αυτής.
  • Ότι διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή νερού χωρίς τον κίνδυνο θραύσεως αγωγών.
  • Ότι υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της κατανάλωσης μέσω έξυπνων υδρομέτρων (πιλοτική εφαρμογή).

Το έργο έχει τίτλο «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», είναι συνολικού συμβατικού ποσού 3.607.944,14€ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 14 μήνες (συμπεριλαμβανομένης της δοκιμαστικής λειτουργίας) οπότε εκτιμάται ότι η υλοποίηση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., κάνοντας χρήση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν καθώς και με ιδίους πόρους, συνεχίζει με έργα εκσυγχρονισμού να αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις της, να προχωρά στην υλοποίηση μακρόπνοων και κυρίως καινοτόμων έργων ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η επάρκεια του νερού για τους καταναλωτές.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας κ. Μανόλη Ορφανό και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. κ. Διονύσιο Γεωργόπουλο.

Με εκτίμηση

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ