ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
«O Βιομηχανικός Κύκλος του Νερού» – Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
07/04/2022

Την Τετάρτη 06/04/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις Αφαλάτωσης και Βιολογικού Καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Βιομηχανικός Κύκλος του Νερού». Μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους κα. Κιαμηλίδου Γεωργία, ήταν εκείνοι που έκαναν ποδαρικό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και παρακολούθησαν την παρουσίαση που έκανε η συντονίστρια του προγράμματος κα. Βλαβιανού Ειρήνη και το τεχνικό προσωπικό των εγκαταστάσεων.

Τα παιδιά πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από την επεξεργασία που υφίσταται το νερό πριν και αφού το καταναλώσουν στα σπίτια του, κατέθεσαν τις ιδέες του για το πώς μπορεί να γίνει εξοικονόμηση του νερού και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, παίρνοντας μαζί τους το εκπαιδευτικό υλικό και τα αναμνηστικά δώρα, που η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ετοίμασε για αυτά.

Σε μία περιοχή, όπως η Σαντορίνη, όπου ο υδροφόρος ορίζοντας είναι περιορισμένος και το νερό που καταναλώνουμε είναι παραγόμενο, είναι αναγκαίο να καλλιεργηθεί σε όλους, μικρούς και μεγάλους, η ευαισθησία απέναντι στο νερό και στο περιβάλλον γενικότερα. Αυτό είναι το μήνυμα που φιλοδοξεί να μεταγγίσει στα παιδιά η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. προβαίνοντας σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Καταληκτικά, ως Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κα. Φουστέρη Ειρήνη, την δημιουργό του παραμυθιού «Μαθαίνω με τον Τάσο για το Νερό», το οποίο έγραψε και προσέφερε για τις ανάγκες του προγράμματος, καθώς και στους χορηγούς, οι οποίοι αφουγκράστηκαν το όραμα της Επιχείρησης και χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου την όλη προσπάθεια.