ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
«Παράνομη διάθεση λυμάτων στα σκαλιά της Αρμένης απο ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής».
28/06/2021

Μήνυμα Μανόλη Ορφανού Προέδρου Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. αναφορικά με την παράνομη διάθεση λυμάτων στα σκαλιά της Αρμένης στην Δημοτική Κοινότητα Οίας.

«Κατά την ώρα 21:52μ.μ. στις 27/6/2021 ημέρα Κυριακή,  η αντιδήμαρχος Θήρας κα. Κίτσου Σοφία καθώς και ο Παγώνης Αντώνης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Οίας, απευθήνθηκαν σε εμένα προσωπικά και μου κατήγγειλαν διαρροή λυμάτων στο χωριό της Οίας και συγκεκριμένα στις σκάλες που οδηγούν προς τον λιμένα της Αρμένης. Αμέσως, και συγκεκριμένα στις 22:30 μ.μ., μετέβη στην περιοχή τετραμελές κλιμάκιο της Υπηρεσίας  με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ. και πολιτικό υπεύθυνο λειτουργείας των ΒΙΟ.ΚΑ. κ. Συκηνιώτη Ιωάννη καθώς και τον Αναπληρωτή Τεχνικό Διευθυντή κ. Ζαφειρόπουλο Κωνσταντίνο. Κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε, διαπίστωθηκε ότι όμορο ξενοδοχείο της περιοχής διατηρεί παράνομο βόθρο, παρά το γεγονός ότι από το σημείο διέρχεται δίκτυο Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., και μάλιστα απο τον συγκεκριμένο βόθρο εξέρχεται παρανόμως σωλήνας υπερχείλισης, ο οποίος καταλήγει στα σκαλιά της Αρμένης.

 Κατά την ώρα 23:16 μ.μ. ενημέρωσα αυτοπροσώπως τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Θήρας, ο οποίος με την σειρά του έστειλε περιπολικό με αστυνομική δύναμη στο σημείο, όπου διαπίστωσε τα προαναφερθέντα και ξεκίνησε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ουδεμία σχέση και ευθύνη φέρει για την συγκεκριμένη διάθεση λυμάτων. Έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς εγγράφως και είναι σε ετοιμότητα, ώστε η εν λόγω επιχείρηση να συνδεθεί στο Δίκτυο Αποχέτευσης.»