ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
«STAY & SAVE WATER» Απολογισμός ενημερωτικής ημερίδας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
31/05/2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με τίτλο STAY & SAVE WATER, στα πλαίσια της οποίας παρουσιάστηκε άλλη μία καινοτόμα πρωτοβουλία της Επιχείρησης για την εξοικονόμηση του νερού στα τουριστικά καταλύματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. “SAVE WATER”, που αποσκοπεί στο να εκπαιδεύσει όλους τους καταναλωτές, μικρούς και μεγάλους, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, στη ορθολογική χρήση του νερού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της ημερίδας «STAY & SAVE WATER» ήταν:

  • Η ενημερωτική εκστρατεία της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας με τίτλο «SAVE WATER» και οι επιμέρους δράσεις που αυτή περιλαμβάνει.
  • Τα υδατικά αποθέματα της Σαντορίνης και της Θηρασίας.
  • Η δυναμική παραγωγικότητας αφαλατωμένου νερού και επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας.
  • Η εποχικότητα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς και οι μεταβολές που αυτή συνεπάγεται στις καταναλώσεις νερού.
  • Η αναγκαιότητα άμεσης ευαισθητοποίησης φορέων, επιχειρηματιών, κατοίκων και επισκεπτών για την προστασία του νερού.

Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρος Βαρελίδης, ο οποίος ενθουσιάστηκε με αυτή την πρωτοβουλία της Επιχείρησης, τόνισε την αναγκαιότητα να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές το παράδειγμα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., με δεδομένο τον κίνδυνο που εμφανίζεται για το νερό και τη βιώσιμη διαχείρισή του τα τελευταία χρόνια, και δήλωσε ότι στο εξής θα βρίσκεται δίπλα στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ., σε κάθε της εγχείρημα ως υποστηρικτής και αρωγός. Σχετικό χαιρετισμό απηύθυνε και η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κα. Μαρία Σπυράκη.

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης οι κύριοι Ηλιόπουλος Αντώνης και Αναπλιώτης Λευτέρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα» αντίστοιχα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να συστρατευτούν όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού με αυτήν τη δράση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., κ. Μανόλης Ορφανός, ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες του νησιού που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και παρά το επιβαρυμένο τους πρόγραμμα κατάφεραν να παραβρεθούν στην ημερίδα. Στη συζήτηση που ακολούθησε απάντησε σε όλες τις απορίες που προέκυψαν και υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι ξενοδόχοι παρέλαβαν τα υλικά της καμπάνιας “STAY & SAVE WATER”, τα οποία πλέον φιλοξενούνται στις συνεργαζόμενες με τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.