ΒΛΑΒΕΣ
111 27
Επιλογή Σελίδας
Κάλεσε μας:
2286033524
Στη λίστα των «πράσινων» καινοτόμων επιχειρήσεων εισέρχεται η Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
12/03/2021

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας εισέρχεται στη νέα εποχή εναλλακτικών πηγών ενέργειας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, έτσι ώστε το όφελος να επιστρέφει στον ίδιο τον πολίτη– καταναλωτή.

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Μανόλη Ορφανού η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης περνά εμπράκτως στο στάδιο της προστασίας του περιβάλλοντος με την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας, μετατρέποντας από συμβατικά σε  «πράσινη» κίνηση και με μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, τα οχήματα της εταιρείας. Το χαμηλό κόστος λειτουργίας, το μηδαμινό κόστος καυσίμων μετατρέπουν σταδιακά τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σε αυτόνομη Δημοτική Επιχείρηση πλήρως εναρμονισμένη  στα διεθνή standards με βάσει τη νέα μορφή ηλεκτρικής κίνησης που υπάρχει πλέον σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Ορφανός συνοδευόμενος από τον κ. Γιάννη Συκηνιώτη μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, πρωτοπόρο σε θέματα εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ρόλο της Τ.Α. στις νέες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών. Συμφωνήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη στην απλοποίηση διαδικασιών που μειώνουν το κόστος και δεν ταλαιπωρούν από χρονοβόρες διαδικασίες τους πολίτες ιδίως εκείνους που κατοικούν σε νησιά με δύσκολη πρόσβαση στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. υπέγραψε συμφωνητικό υποστήριξης και συνεργασίας για «πράσινη» κίνηση με μηδενικούς ρύπους στα οχήματα του στόλου της με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικαίων «e-trikala Α.Ε», ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η  ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα ηλεκτροκίνησης με σύνταξη μελέτης και κατάθεσης έργου στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Με τον τρόπο αυτό η μακρόχρονη τεχνογνωσία των Τρικάλων μεταφέρεται στη Σαντορίνη ύστερα κιόλας από τη δέσμευση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Ιωάννη Κωτούλα προς τον κ. Μανόλη Ορφανό για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη των δύο πόλεων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με καινοτομία και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από τη συνάντηση.